Avertisment dur al managerilor: Prețurile vor crește accentuat!

0

INS avertizează că, potrivit managerilor chestionaţi, în perioada martie-mai 2022 va avea loc o creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, precum şi o creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare.

INS, avertisment teribil pentru români. Se anunţă scumpiri în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul. De asemenea, se anticipează o creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare.

Potrivit Istitutului Naţionaal de Statistică,  managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +39%) şi activitatea de fabricare a echipamentelor electrice (sold conjunctural +21%) se vor înregistra creşteri.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +51%).

Potrivit estimărilor din luna martie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +17%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere accentuată a acestora (sold conjunctural +59%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -10%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +3%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +57%).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.