Florin Cîţu s-a întâlnit cu diaspora din SUA: „Le-am transmis că toţi sunt importanţi pentru parteneriatul strategic cu Statele Unite”

1

Preşedintele Senatului şi al PNL, Florin Cîţu, s-a întâlnit, în cadrul vizitei la Washington, cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA, cărora le-a transmis că şi ei sunt „foarte importanţi” în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi că pot contribui la consolidarea acestuia.

Florin Cîţu a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că este foarte important ca statul român să menţină o legătură strânsă cu comunităţile româneşti din SUA, pentru a facilita schimbul de „know how” (n.r. cunoştinţe, expertiză).

„În fiecare ţară în care am locuit: SUA, Noua Zeelandă, Luxemburg, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut comunitatea de români. M-am bucurat să mă întâlnesc ieri cu membrii comunităţii româneşti din DC, Maryland şi Virginia. Sunt oameni care, deşi sunt la distanţă de câteva mii de km de ţară, au rămas conectaţi şi contribuie la dezvoltarea şi modernizarea României. Este important să dezvoltăm o relaţie puternică cu diaspora pentru transferul de know-how, prin experienţa şi prin bunele practici dobândite în afară. Le-am transmis că sunt foarte importanţi în cadrul Parteneriatului Strategic şi că toţi românii din SUA pot contribui la consolidarea şi promovarea acestuia”, a postat Florin Cîţu duminică, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Senatului efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, în perioada 24-30 martie, fiind programate întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi cu comunitatea românească din zonă.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Vlad Tepes spune

    Asa se numeste acum CIA ?
    Diaspora ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.