Liderii USR îl „spulberă” pe ministrul Energiei: Virgil Popescu dă din nou bir cu fugiţii din Parlament!

0

USR l-a criticat, luni, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce acesta a anunţat că nu poate fi prezent în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, acuzându-l că „dă din nou bir cu fugiţii din Parlament”.

„Virgil Popescu dă din nou bir cu fugiţii din Parlament. USR cere ministrului Energiei să nu mai fugă de responsabilitatea funcţiei şi să le explice românilor de ce i-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a refuzat din nou să vină în Parlament, la ‘Ora Guvernului’, programată de la ora 16,00, pentru a da explicaţii pe tema situaţiei aprovizionării cu gaze şi energie electrică”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Potrivit USR, este pentru a doua oară când ministrul Energiei „refuză” să vină în Parlament şi să le explice românilor „măsurile lipsite de logică şi coerenţă” adoptate, prin care doar i-a făcut „mai dependenţi de gazele ruseşti”, ultima fiind OUG de plafonare a preţurilor în funcţie de consumul din anul trecut.

„Virgil Popescu a patentat fuga de răspundere. Primul moment a fost moţiunea simplă, a urmat chemarea la ora ministrului unde s-a prevalat de programul încărcat. Acum din nou găseşte scuze să nu se prezinte în faţa Parlamentului”, se menţionează în comunicat.

Ministerul Energiei a anunţat că ministrul Virgil Popescu se află luni la Praga pentru discuţii cu oficiali ai Departamentului de Stat pentru Energie al SUA privind programul nuclear civil. Marţi, tot la Praga, ministrul va participa la o masă rotundă, iar miercuri se va afla în Germania la evenimentul „Dialogul Tranziţiei Energetice Berlin 2022”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.