Gabriela Firea denunță cinismul lui Nicușor Dan: „Preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de bucureşteni!”

0

Gabriela Firea susţine că noul preţ propus al gigacaloriei în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni. Fostul primar spune că acesta de aproape două ori şi jumătate mai mare, precizând că PSD nu va vota dublarea facturilor.

Gabriela Firea a răbufnit după ce s-a aflat că gigacaloria se va scumpi în Capitală. Ministrul a ţinut să precizeze că cei din PSD nu vor vota dublarea facturilor, pentru că există riscul ca bucureştenii să nu poată plăti, să adune datorii uriaşe şi sistemul să intre în colaps.

”Prețul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureșteni. Noul preț propus este de aproape două ori și jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluții, nu să-i împovăreze și mai mult de cetățeni.

Reforma sistemului de termoficare din București a “reușit”! Soluția găsită de Nicușor Dan este dublarea prețului și cere votul Consiliului General pentru asta.
Acum, bucureștenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicușor Dan este o creștere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuiește într-un apartament cu două camere și plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei.

Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! Nu-și asumă vreo majorare și lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toți bucureștenii trebuie să știe că este propunerea sa de a mări prețul! Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor. Există riscul ca bucureștenii să nu poată plăti, să adune datorii uriașe și sistemul să intre în colaps. Așa cum există riscul ca Termoenergetica să primească o avalanșă de solicitări de debranșare din partea cetățenilor.
Termoenergetica este, oricum, la un pas de insolvență! Primăria Capitalei are datorii neplătite de aproape 600 de milioane de lei. Subvenția nu a fost achitată nici măcar când prețul era suportabil.

Conducerea companiei, pusă chiar de Nicușor Dan, a ajuns să facă apeluri disperate. Nicușor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect și transparent edil. Și-au dat seama de abilitățile sale până și oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală și care au cerut în mod repetat ajutor de la Guvern.

Nu mai vorbesc de marile lucrări de reparații pe care le tot anunță și care sunt, într-adevăr, o parte din soluție. S-a grăbit doar să semneze contractul pentru cele 300 de milioane de euro fonduri europene, după ce echipa Firea a muncit aproape trei ani la documentație. Dacă ar fi aceeași viteză și la înlocuirea conductelor, bucureștenii nu ar mai suferi atât de mult”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor surse politice, consilierii PNL şi USR PLUS au ajuns la un acord privind preţul gigacaloriei în Capitală. Bucureştenii vor plăti 330 de lei, faţă de 164 de lei cât plăteau în prezent. Pe lângă preţul plătit de populaţie, Primăria Capitalei va veni cu o subvenţie de aproximativ 650 de lei, pentru a acoperi costul total al gigacaloriei, care se ridică la 980 de lei pe lună.

Miercuri este programat votul final în Consiliul General al Capitalei, unde PNL- USR PLUS şi PMP au majoritate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.