Coreea de Nord avertizează Coreea de Sud

0

Coreea de Nord se opune războiului dar va riposta cu arme nucleare în cazul în care va fi atacată de Coreea de Sud, a declarat Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, în ceea ce e considerat a fi un avertisment direct la adresa autorităților de la Seul,  informează Reuters.

„În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA, preluat de Agerpres.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

„Dar, dacă Coreea de Sud, din orice motiv optează pentru o astfel de acţiune militară ca lovitură preventivă promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba”, a spus Kim Yo Jong.

Încă de săptămâna trecută, Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o „lovitură preventivă”. Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o „ameninţare gravă”, dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca „precis şi rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Conform Reuters, criticile surorii lui Kim sunt îndreptate cel mai probabil asupra noului președinte ales al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.