Marcel Ciolacu, promisiune onorată. Liderul PSD anunță acordarea de vouchere pentru românii cu venituri mici!

0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Guvernul de coaliţie urmează să decidă alocarea de vouchere de 50 euro, o dată la două luni, către persoanele cu venituri mici.

Coaliţia de guvernare va stabili, în urma de şedinţei de marţi, ce valoare vor avea voucherele, după ce Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, va prezenta datele privind impactul pe care această măsură o va avea asupra bugetului.

„O să prezentăm măsurile de sprijin pentru români. Cum este normal, le discutăm prima oară în interiorul partidului şi mai devreme am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul României şi o să avem o întâlnire în cursul zilei de mâine pentru a stabili măsurile, fiindcă prioritatea numărul unu sunt măsurile pentru români.

Sunt unele deja convenite cu premierul. Am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru tichete, pentru alimentele de bază. Avem şi o valoare de aproximativ 700 de milioane de euro.

Valoarea se va conveni în acest moment. Mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni, pe urmă o să fie şi tichetele pentru copii. Toate aceste lucruri le vom discuta în coaliţie în cursul zilei de mâine (marţi, n.red).

Toate acestea se vom discuta în coaliţie şi le vom hotărî. Mai mult şi măsuri economice. Până mâine, mi-a spus domnul premier avem de la domniul Câciu toate impacturile astfel încât să luăm decizia cea mai sustenabilă. Tichetele de masă oricum trebuie mărită valoarea nominală şi vom vedea aici care este impactul. Trebuie să vedem de la domnul Câciu toate calculele. Vorbim de bugetul României, un buget sustenabil. Nu putem să ieşim din această logică şi sunt ferm convins că vom găsi calea cea mai bună”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, despre ce tichete sociale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.