Violeta Alexandru (Forța Dreptei) pune „punctul pe i”: Eșecul lui Cîțu în fruntea PNL era de așteptat. La PNL se instalează un președinte care să nu deranjeze PSD!

Share:

Fost ministru al Muncii în guvernul condus de Florin Cîţu pe vremea coaliţiei cu USR-PLUS, Violeta Alexandru scrie că eşecul fostului premier în fruntea PNL era de aşteptat, pentru că acesta ar fi superficial şi interesat doar de imagine.

Violeta Alexandru spune că la PNL se pregăteşte instalarea unui preşedinte care să colaboreze mai strâns cu partenerii de guvernare de la PSD, aşa cum au şi declarat unii lideri liberali, şi cere mai ales tinerilor români să se unească pentru a susţine un nou partid liberal, referindu-se probabil la Forţa Dreptei, înfiinţat de Ludovic Orban.

„Eșecul lui, important pentru că s-a produs la cel mai înalt nivel din politică, a fost un accident previzibil. Era suficient dacă te uitai la superficialitatea cu care trata lucrurile, interesat fiind doar de ceea ce îi aducea un avantaj de imagine. Oameni și oameni, în fiecare generație. Așa cum arăta el, singur pe treptele partidului, părăsit și de Vîlceanu, sper să fi învățat câte ceva.

Chiar și cu acest accident, rămân la părerea că cei care au astăzi 40, 45, 50 de ani, oameni care au dobândit experiență de condus echipe în viața lor înainte să își asume poziții publice, oameni care nu se rezumă la comunicare ci muncesc până la rezultat, care își asumă că nu poți fi viteaz pe facebook și laș când e de luat decizii, oameni rezistenți la efort ar trebui să nu renunțe și să ia în considerare să se implice, spre binele României. Chiar dacă nu au mai făcut politică sau poate tocmai aceasta ar fi o condiție importantă.

Eșecul lui (pe care ar fi bine să și-l asume) nu face decât să mă ambiționeze să încurajez oamenii ajunși astăzi la maturitate, oamenii cu experiență dobândită prin muncă susținută după Revoluție, nu prin speculații și învârteli, oamenii buni care pot trece peste vanitate să nu uite că obiectivul nostru este să nu lăsăm această țară confiscată complet, ușor-ușor de diferite grupuri de interese. Până când decizia publică nu ne va mai aparține.

Generația mea poate mai mult, mai bine. Atât pe plan profesional cât și din punct de vedere moral.

În plan politic general, faptul că un partid care are în denumire cuvântul liberal (ceea ce te duce cu gândul la democrație, libertate) ajunge la adevărate execuții și, mai grav, tace complice la un montaj făcut pentru liniștea PSD, îmi arată câtă nevoie este de o forță politică de dreapta, una liberă în care deciziile să se ia – după cum cerem și românilor să creadă atunci când participă în alegeri – în mod democratic.

La PNL se instalează un Președinte care să nu deranjeze PSD. Care să lucreze strâns, mai strâns ca pe vremea USL cu PSD. Au spus-o ei. Cei care își dau seama ce se întâmplă, se scuză prin tot felul de explicații. Așa e întotdeauna când nu vrei să accepți adevărul. Se vrea liniște cu PSD. Liniștea pe care ne-o impun înseamnă zero șanse pentru modernizarea României, practic o voucherizare ca politică de stat. Nu îi putem lăsa să facă acest lucru. Mă adresez generației mele pe care o rog să treacă peste actualul accident Florin Cîțu, să aibă încredere că nu suntem toți la fel și să facă un pas înainte. Avem de recuperat o țară și de făcut treabă”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.