Decizie fără precedent a Academiei de film de la Hollywood: Will Smith, interzis zece ani la Gala Premiilor Oscar!

Academia de film de la Hollywood a luat o decizie fără precedent şi l-a sancţionat pe Will Smith cu interzicerea dreptului de a mai participa la Gala Premiilor Oscar timp de 10 ani.

Decizia vine ca urmare a incidentului în care Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock pentru că a făcut o glumă referitoare la soţia lui.

Academia de film de la Hollywood a anunțat vineri că Will Smith, care a primit trofeul pentru cel mai bun actor la ediția din 2022, nu mai are voie să participe timp de 10 ani la Oscaruri și la niciun alt eveniment de-al său, transmite CNN.

A 94-a ediție a Premiilor Oscar trebuia să fie o sărbătoare a celor mulți din comunitatea noastră care au depus un efort incredibil în ultimul an. Cu toate acestea, acele momente au fost umbrite de compartamentul inacceptabil și dăunător pe care l-am văzut pe scenă la domnul Smith”, au declarat David Rubin și Dawn Hudson, președintele și șeful executiv ai Academiei de film de la Hollywood.

Will Smith şi-a recunoscut greşeala şi a primit cu resemnare decizia Academiei.

Accept și respect decizia Academiei”, a declarat Will Smith, care pe 1 aprilie demisiona din academie și își prezenta scuzele față de Chris Rock, de producătorii Premiilor Oscar, de actorii nominalizați și faţă de telespectatori. Academia de film a acceptat demisia lui Will Smith, însă nu i-a retras Oscarul pentru cel mai bun actor, primit luna trecută pentru rolul din „The Williams Method”.

Reamintim că la Gala Premiilor Oscar 2022, care a avut loc pe 27 martie, Will Smith a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe comediantul Rock, după ce acesta a făcut o glumă despre înfăţişarea soţiei actorului, Jada Pinkett Smith.

Gluma lui Rock despre Pinkett Smith a făcut referire la filmul ‘G.I. Jane’ din 1997, în care actriţa Demi Moore s-a ras în cap. Pinkett Smith suferă de alopecie, o afecţiune care provoacă căderea părului.

La scurt timp după incident, Will Smith a publicat pe Facebook un mesaj lung în care îi cere iertare lui Rock şi îi explică faptul că a reacţionat emoţional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.