Marius Budăi, singurul ministru postdecembrist al Muncii care a vorbit în fața sindicaliștilor: Noi suntem puşi aici să avem grijă de cetăţenii români!

PSD a anunţat un nou „pachet social” ce urmează a fi implementat pentru a-i ajuta pe cetăţenii vulnerabili, în contextul creşterii vertiginoase a preţurilor, iar ministrul Muncii Marius Budăi dă asigurări că se aşteaptă doar un consens în coaliţie pe forma acestui pachet, urmând ca apoi să fie aprobat în cel mai scurt timp.

Marius Budăi, care a vorbit vineri şi în faţa sindicaliştilor din Blocul Naţional Sindical, a declarat că un acord în coaliţie pe noile pachete, unul social şi unul economic, este cel mai probabil să fie atins la şedinţa de luni, urmând ca în cel mai scurt timp să fie şi aprobat şi să intre în vigoare.

„Guvernul a mai luat în luna ianuarie un pachet social pe care l-am implementat  şi venim şi cu acest pachet de măsuri şi, dacă va mai fi cazul vom veni şi cu  alt pachet de măsuri. Noi suntem puşi aici să avem grijă de cetăţenii români. Decizia finală va fi luată în coaliţia politică. Noi ne dorim cât mai repede. Nu am fost la ultima şedinţă de Coaliţie politică, dar din câte ştiu eu, suntem cam pe forma finală. Este îndemâna noastră, a miniştrilor, atunci când primim dispoziţie de la coaliţia politică, să implementăm acele măsuri într-un timp cât mai scurt”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii Marius Budăi i-a invitat miercuri pe reprezentanții sindicatelor să fie parteneri în implementarea reformelor din PNRR.

„Să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români. Fac aici apel la toate sindicatele, la toate patronatele, dacă am fost cu toții excluși din negocierea PNRR, vă invit acum să fiți parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români.

Suntem aici ca împreună, prin dialog social, să rezolvăm ceea ce dumneavoastră reclamați și reclamați pe bună dreptate. Începând de săptămâna viitoare vom implementa câteva măsuri care să vină în primul și în primul rând în sprijinul categoriilor vulnerabile. Vă vom invita la dialog pentru implementarea finală”, a spus ministrul Muncii la mitingul BNS.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.