Ludovic Orban, reacție dură după alegerea lui Ciucă la șefia PNL: „Iohannis şi-a pus în practică planul. E un preşedinte şi pentru liniştea PSD”

0

Fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, a fost invitat, duminică, la România TV, pentru a comenta alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al PNL.

Ludovic Orban a criticat în termeni duri alegerea lui Nicolae Ciucă la conducerea PNL, spunând că acum e „un partid care nu mai are democraţie internă”.

„Problema nu e că m-au dat jos pe mine, problema e că astăzi ceea ce poată numele de PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul.

Azi, PNL e UM PNL, unitate militară PNL. E un partid care nu mai are democraţie internă, nu mai are nicio legătură cu valorile liberale. E condus de la Cotroceni prin intermediul unor marionete.

Azi nu a fost congres, să fim serios. Au fost nişte figuranţi în sală, au aplaudat cum au aplaudat şi au fost obligaţi să voteze un singur candidat. Până şi la Congresul al XIV-lea era un domn Pârvulescu care a avut curajul să ia cuvântul şi să critice. Astăzi nu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Ludovic Orban la Romania TV.

„Iohannis şi-a pus în practică planul. Sunt convins că ăsta a fost planul lui.

Când am dat dat jos Guvernul PSD, pe zona de Apărare şi Externe era firesc discut cu preşedintele. Iohannis a fost cel care l-a propus pe Ciucă. A fost numit şef al Statului Major în 2015. Desemnarea lui a fost conform dorinţei lui Iohannis.

Iohannis a purtat şi o luptă cu PSD. Ministerul Apărării din 2019 nu a vrut să-i prelungească mandatul lui Ciucă.

Nu a apărut peste noapte Ciucă şef la PNL. Cineva a planificat aceast lucru ca să pună mâna complet pe PNL, să controleze complet partidul”, a mai spus fostul premier.

„În materie de candidatură, Iohannis este cel care mi-a cerut să-l pun pe listă pe Ciucă. Ciucă nici voia! Când i-am spus lui Ciucă să candideze la Parlament, n-a acceptat.

I-am spus că nu e ideea mea. Mi-a cerut Iohannis! După ce a vorbit cu Iohannis, a acceptat să candideze. Nici nu îi trecea prin cap să se înscrie în PNL să fie obligat să candideze.

S-a înscris în PNL în octombrie 2020”, a mai spus Ludovic Orban, fost preşedinte PNL.

„Când mi-am dat demisia după alegerile parlamentare, Iohannis l-a desemnat pe Ciucă premier interimar. După alegeri, în cursul negocierilor, aproape o săptămână a circulat zvonul de la Cotroceni că Ciucă urmează să fie premierul coaliţiei.
Sigur că nu s-a putut că n-aş fi acceptat niciodată să susţin ca premier din partea PNL pe Ciucă.

Ciucă a fost printre primii care l-au susţinut pe Cîţu şi probabil în momentul în care Cîţu a fost împins să rupă coaliţia de guvernare prin demiterea lui Stelian Ion, evident atunci a pierdut mandatul de prim-ministru!

Toată lumea intuia (că Ciucă va fi premier). Numai Cîţu mai credea că va mai fi premier după 1 septembrie când l-a demis pe Stelian Ion. Toată lumea ştia că Ciucă este preferatul lui Iohannis şi asta s-a întâmplat.

L-a pus Iohannis pe Ciucă premier şi după aceea preşedinte într-o coaliţie cu PSD.

Ciucă se simte foarte bine cu PSD. E de fapt un preşedinte nu numai pentru liniştea lui Iohannis. E un preşedinte şi pentru liniştea PSD”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.