Marcel Ciolacu, implicare totală. Liderul PSD s-a întâlnit cu delegaţia condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a SUA!

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, cu delegaţia condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii. Liderul PSD a subliniat ”intenţia României de a se implica în reconstrucţia Ucrainei după război”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, după întâlnirea cu delegația condusă de Kevin McCarthy, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, că această vizită este „un important semnal de sprijin pentru România și demonstrează încă o dată unitatea transatlantică impecabilă în fața agresiunii Rusiei”.

Marcel Ciolacu a precizat că „am discutat despre sprijinirea unei prezențe avansate unitare a NATO pe flancul estic” pentru că „trebuie să ne concentrăm toată atenția și toate resursele pe apărarea colectivă și este crucial să avem o apărare coerentă și pe termen lung, de la Marea Baltică la Marea Neagră”.

„Totodată, am subliniat intenția României de a se implica în reconstrucția Ucrainei după război. Este o datorie firească pentru un stat care se dovedește un bun vecin, cât și o oportunitate economică uriașă pentru firmele românești. În acest proiect finanțat pe axa UE-SUA, România trebuie să își asume cu determinare rolul de lider regional”, a mai spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a precizat că „trebuie să accelerăm și să facem progrese concrete în eliminarea dependenței energetice față de resursele rusești”.

„Finanțarea proiectului celor două reactoare de la Cernavodă trebuie să fie o prioritate, dar și construirea de Reactoare Modulare de Mici Dimensiuni (SMRs). Este vital să identificăm soluții de finanțare pentru promovarea acestor proiecte și să beneficiem de asistența concretă ale SUA în această privință”, a mai spus preşedintele PSD.

Mai mult, „noul proiect al legii offshore, care va fi depus săptămâna aceasta la Parlament, va contribui semnificativ la creșterea securității energetice a României”, a dat asigurări Marcel Ciolacu.

marcel ciolacu psd

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.