USR îl propune pe Cristi Dănileț pentru funcția de judecător la CCR!

0

Uniunea Salvaţi România a anunţat miercuri că propunerea sa pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională este Cristi Danileţ.

Potrivit USR, Cristi Danileţ ”este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independenţa Justiţiei şi a rezistat în faţa presiunilor şi abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiţia”.

„Judecătorul Cristi Danileţ este propunerea USR pentru Curtea Constituţională. Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independenţa Justiţiei şi a rezistat în faţa presiunilor şi abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiţia”, precizează USR, miercuri seara, pe pagina de Facebook.

Potrivit USR, Curtea Constituţională a României „are nevoie de un judecător liber, independent şi pro-european”.

„USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituţională, democraţia, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independenţa Justiţiei este Cristi Danileţ”, susţine sursa citată.

Iniţiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) îl propune pe Cristi Dănileţ, vicepreşedinte al organizaţiei, pentru un loc la Curtea Constituţională. Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.