Victor Ponta trage un nou semnal de alarmă în privința îndatorării excesive a României: În ultimii trei ani nu am mai produs nimic!

Fostul premier Victor Ponta a avertizat, joi seara, cu privire la cercul vicios în care se află România pe fondul creşterii nivelului datoriei publice la peste 50% din PIB deoarece ţara noastră „nu mai produce nimic”, situaţie în care este nevoită să se împrumute la costuri tot mai mari.

Într-o intervenţie telefonică în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV, Victor Ponta a atras atenţia că nu austeritatea fiscală ar fi problematică în România, ci faptul că în ultimii ani în ţara noatră nu se mai produc bunuri pentru a fi valorificate pe alte pieţe. Mai mult, liderul Pro România a subliniat că nu există sancţiuni pentru creşterea gradului de îndatorare.

„Nu cred că va respecta nimeni legea. (…) Nu e nicio sancţiune pentru neaplicare. Nu e momentul acum pentru măsuri de austeritate fiscală.

Problema principală din punctul meu de vedere e că România în ultimii trei ani nu mai produce nimic. În România nu mai există niciun producător de îngrăşăminte pentru că s-a închis AzoMureş. Nu mai există tablă, sârmă, bitum. Nu mai există cuie, nimic!

Mai avem câţiva producători de mâncare care probabil se vor închide şi ei. N-ai cum să creşti pui sau porci dacă deodată gazele şi curentul a crescut de 5-6 ori”, a declarat Victor Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.