Ludovic Orban (Forța Dreptei) îi taxează pe așa-zișii patrioți: Nimeni nu deține monopolul dragostei de patrie. Cei care își arogă dreptul de a vorbi doar ei în numele poporului au porniri totalitare!

0
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, îi taxează dur pe așa-zișii patrioți care se bat cu pumnul în piept „că doar ei sunt patrioți și că toți ceilalți sunt vânduți străinătății”.
„Fiți cu băgare de seamă la cei care se bat cu pumnul în piept, cât e ziulica de lungă, că sunt patrioți. Că doar ei sunt patrioți și că toți ceilalți sunt vânduți străinătății.
Cine își iubește țara, o iubește pur și simplu. Nu caută să demonstreze asta cu fiecare ocazie. Nu caută să obțină niciun câștig personal din acest sentiment firesc pentru orice român. Nu urăște și nu înjură pe alți români, chiar dacă au păreri diferite. Nu inventează niciun dușman imaginar pentru a transforma iubirea față de țară în ură față de alții. Nu confundă xenofobia cu solidaritatea firească față de conaționali.
Nimeni nu deține monopolul dragostei de patrie. Cei care își arogă dreptul de a vorbi doar ei în numele poporului au, de fapt, porniri totalitare. Nu suportă pluralismul, diversitatea, democrația.
Patriotismul este un simțământ profund, complex, cu particularități pentru fiecare om, în funcție de educație, de cultură, de mediul social în care s-a format. Patriotismul înseamnă iubire, nu ură.
Aveți încredere în cei care își iubesc țara nu în cei care se laudă că își iubesc țara”, a precizat, pe pagina de Facebook, liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.