Marcel Ciolacu dă lovitura de grație USR: Vlad Voiculescu şi Dan Barna ar trebui să dea explicaţii în faţa procurorilor DNA pentru achiziționarea a 100 milioane doze de vaccinuri anti-COVID!

1

Marcel Ciolacu este de părere că Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, şi Dan Barna, fost vicepremier, ar trebui să dea explicaţii în faţa procurorilor DNA pentru că au achiziţionat 100 milioane doze de vaccinuri anti-COVID pentru 15 milioane de români.

Cele 100 de milioane de doze au costat 730 de milioane de euro, iar Ciolacu lansează ideea că în spate s-ar fi aflat niște interese majore. Mai mult, liderul PSD a adăugat că autorităţile au mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au ajuns încă în România.

Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate. Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România.

Vreau şi eu să explice aceşti oameni în faţa procurorilor, cum au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin. E o incoerenţă de logică. (..) Eu ce pot să spun foarte clar este, ca oameni politici, trebuie să vii să dai explicaţii. Pe urmă, dacă ai avut interese sau nu ai avut interele, mi-e greu să cred că nu ai avut interese la suma de 630 de milioane”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    ni ma ..kio zac ..daaa shini asculta …siii daca asculta ..ce i ?? …cine intaleje??si daca intaleje….cui ii pasa???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.