Florin Cîțu, înlocuit de la șefia Senatului? Nicoleta Pauliuc și Alina Gorghiu, în pole position!

0

Parlamentarii liberali i-au cerut lui Nicolae Ciucă, noul preşedinte al PNL, să-l schimbe pe Florin Cîţu de la şefia Senatului.

Florin Cîţu ar fi trebuit să rămână, iniţial, la conducerea Senatului până în vara lui 2023. În schimb, mazilirea acestuia s-ar număra printre subiectele discutate de Nicolae Ciucă cu parlamentarii PNL, la Vila Lac, au precizat surse politice, citate de Ziare.com.

„Alina Gorghiu a început deja să dea pe surse că ea va fi noul președinte al Senatului. Deși a fost printre apropiații lui Cîțu, Gorghiu trage sfori să devină al doilea om în stat chiar în locul lui Cîțu. Din păcate pentru ea, nu e grațiile premierului Ciucă”, susțin sursele citate.

De asemenea, Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de Apărare din Senat, se numără şi ea printre favoriţii pentru a prelua şefia Senatului. Pauliuc este susținută de președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, precum și de prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu, unul dintre cei mai influenți baroni din PNL, mai precizează sursele citate.

De altfel, Hubert Thuma este unul dintre apropiații directorului SRI, Eduard Hellvig.

Surse politice susţin că planul inițial era ca Florin Cîțu să rămână la șefia Senatului până în vara anului viitor. La rotativa guvernamentală din mai 2023, premierul Nicolae Ciucă urma să fie instalat în fruntea Senatului, a doua funcție în stat. Însă liberalii nu vor să-l mai țină pe Florin Cîțu la șefia Senatului încă 12 luni, în condițiile în care fostul premier nu mai are absolut nicio susținere în partid. Singurul ca l-ar mai putea salva pe Florin Cîțu e președintele Klaus Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.