POLIAUTOFEST, un regal al automobilului și al industriei auto-20-22 Mai

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Facultatea de Transporturi, va organiza, în perioada 20-22 Mai, un prim și amplu eveniment dedicat automobilului și industriei auto. Intitulată generic POLIAUTOFEST, manifestarea inedită a UPB își propune să devină un festival anual care să implice toți factorii importanți în dezvoltarea multiplelor componente ale industriei de profil într-un adevărat regal al automobilului.

 La prima ediție a POLIAUTOFEST, ce se va desfășura pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați (indoor și autdoor) din Campusul UPB sunt așteptați peste 8.000 de participanți cărora organizatorii , în parteneriat cu o multitudine de entități din domeniul industriei auto, le-au pregătit o gamă variată de surprize.   Producători, importatori și distribuitori, furnizori și producători de componente și echipamente, furnizori de mobilitate, instituții și autorități atât din educație, cât și din domeniile de reglementare se vor alătura evenimentului, în calitate de invitați, participanți și expozanți. De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc și patru conferințe și dezbateri pe teme de interes major Green Vehicles și Ecologie, Autonomie și siguranță, Tehnologiile viitorului, Soluții de mobilitate și transport .

Profesia de inginer s-a transformat și s-a adaptat continuu la noile cerințe ale societății, dar rolul unui inginer, o persoană care trebuie să facă viața mai confortabilă, a rămas același: să genereze progres. Ingineria, în general, este unul dintre motoarele schimbării, alimentat fiind de viziunea și tehnologia celor care au ales-o drept profesie, iar ingineria în domeniul transporturilor este unul dintre cei mai importanți vectori de dezvoltare a societății în care trăim” a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universității POLITEHNICA din București.

După mai bine de 2 ani în care cu toții ne-am desfășurat activitatea preponderent online, departe de birouri, de sălile de clasă și de laboratoare, departe unii de alții, Facultatea de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA din București anunță organizarea în format fizic, în perioada 20 – 22 Mai 2022, a unui festival auto conturat pe baza convingerilor enunțate mai sus: POLIAUTOFEST.

Pe parcursul celor 3 zile dedicate festivalului, vor fi prezentate trendurile industriei, mărci și modele auto, soluții de mobilitate și logistică, echipamente și procese, precum și perspectivele automobilului. Totodată, în cadrul festivalului se vor organiza dezbateri, prelegeri academice și prezentări de companii, soluții și produse. Locația de desfășurare dispune de peste zece mii de metri pătrați, atât în interior cât și în exterior, lucru ce va permite participanților să își expună tehnologiile într-un mod cât mai atractiv pentru toți vizitatorii. Festivalul se adresează atât publicului larg, profesioniștilor, studenților, dar și elevilor, viitorilor ingineri ai țării.

Despre Universitatea POLITEHNICA din București

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București.

La 10 Iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din Noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

In baza rezoluției Senatului din Noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Despre Facultatea de Transporturi

 Facultatea de Transporturi a luat ființă în anul 1959.

Astăzi Facultatea reunește patru departamente, Departamentul Autovehicule Rutiere, Transporturi, Trafic și Logistică, Telecomenzi și Electronică în Transporturi, Material Rulant de Cale Ferată.

Anual se derulează studii de licență, de Master și Doctorale pentru 5.000 de studenți si absolvenți ingineri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.