Nicolae Ciucă dă semnalul recredibilizării PNL. Numirea lui Sebastian Burduja ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, un pariu câștigător al premierului!

1

Alegerea premierului Ciucă la președinția PNL pare a fi de bun augur în contextul în care acesta a dat clar semnalul recredibilizării unui partid care nu părea a-și găsi busola în scurtul mandat al lui Florin Cîțu.

Cazul deputatului Sebastian Burduja, unul dintre tinerii de mare viitor ai PNL, liderul liberalilor din Sectorul 1, care a fost numit, la propunerea lui Ciucă, în funcția de ministru al cercetării, inovării și digitalizării, este unul grăitor și arată, din plin, dorința premierului de a schimba din temelii fața PNL.

Sebastian Burduja este unul dintre puținii tineri din politică și implicit PNL care au în spate, în ciuda vârstei, un CV impresionant. Deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.

Este licențiat al Stanford University, absolvent al al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București.

Sebastian Burduja crede, cu încăpățânare, în viitorul demn al României, într-o țară care își respectă cetățenii și care îi vrea întorși acasă pe cât mai mulți dintre cei plecați în cele patru zări ale lumii. Sebastian Burduja este un politician atipic, care consideră că singurul lucru important sunt oamenii, cărora trebuie să le aperi drepturile și interesele și cărora trebuie să le lași, obligatoriu, cât mai multe lucruri bune în urmă.

Sebastian Burduja este, de asemenea, unul dintre puținii parlamentari care își prezintă lunar bilanțul activității sale. Viziune, competență, dorința de a mișca lucrurile în direcția dorită de milioanele de români, refuzul ferm de a intra într-o gașca sau alta din partid.

Cu atât mai importantă pentru viitorul PNL este decizia premierului Ciucă care, sunt convins, va continua să surprindă, plăcut, românii cu aceste decizii curajoase în ciuda nemulțumirilor unor găști din PNL care vor, din păcate, numiri ce exced profesionalismul!

„Sunt deopotrivită onorat și recunoscător să fiu propus de premierul Nicolae Ciucă, pentru funcția de ministru al cercetării, inovării și digitalizării în Guvernul României.

Este o mare răspundere, în perspectiva unei mari provocări pentru țară: recuperarea distanței față de Vest pe toate cele trei dimensiuni strategice, unde suntem încă la finalul clasamentul europene. Din gravele crize de astăzi, trebuie să se nască oportunitățile pentru ziua de mâine, iar România are marele avantaj de a fi parte din NATO și Uniunea Europeană.

Ca economist, am susținut mereu că nu există creștere economică solidă fără cercetare, dezvoltare  și inovare. Este o rețetă economică demonstrată de Robert Solow și Paul Romer încoace. Numai astfel putem crește capacitatea României de valorificare a noilor tehnologii și implicit a productivității individuale. Acestea toate se vor traduice ân timp îân locuri de muncă mai bine plătite, un mediu autohton mai competitiv și un trai mai bun pentru toți românii”, a precizat Sebastian Burduja după ce a fost propus drept ministru.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. J.P Stancu spune

    Are dreptate USR, de ce Romania trebuie sa plateasca o asemenea dobanda?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.