George Mierliță, management performant la Romsilva. Campania de împăduriri de primăvară, un succes!

0

Performanțele manageriale ale fostului director general al Romsilva, Teodor Țigan, sunt continuate de actualul director general, George Mierliță. În mai puțin de patru luni de la preluarea mandatului, Mierlița a atins și depășit toți indicatorii de performanță, de etapă, stabiliți de Consiliul de Administrație al Regiei, în contextul unor provocări economice (de amploare) generate de pandemie și războiul din Ucraina.

De la lemnele de foc pentru populație, la reducerea tăierilor ilegale (și așa extrem de redusă în pădurile proprietate publică a statului!), până la campania de împăduriri și eficientizarea actului de management.

În campania de împăduriri de primăvară din acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că va planta circa 19 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii, și va regenera 10.244 hectare fond forestier de stat, din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificială, adică lucrări de împăduriri.

Până în acest moment, Romsilva a atins toți indicatorii, de etapă stabiliți, reușind să  planteze 9,6 milioane puieți forestieri: să realizeze lucrări de împăduriri pe 1.766 hectare: să realizeze lucrări de înființare a perdelelor forestiere pe 90 hectare: să efectueze regenerări naturale pe 4.501 hectare: să realizeze lucrări de completări pe 1.050 hectare și nu în ultimul rând să realizeze lucrări de refaceri pe 160 hectare

În total, până în prezent, Romsilva a regenerat 6.357 hectare fond forestier de stat.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.