Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, mesaj tranșant: Rusia nu are resursele militare necesare pentru a intra în Transnistria!

0

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, este de părere că războiul din Ucraina este unul de durată şi a dat asigurări că NATO va continua să sprijine forţele ucrainene. Pe de altă parte, Mircea Geoană este de părere că Rusia nu are resursele militare necesare pentru a intra în Transnistria.

Mircea Geoană spune că în ultima perioadă a constatat o schimbare a modului în care conducerea militară a operațiunii ruseşti din Ucraina se comportă. Potrivit secretarului general al NATO, armata rusă a lansat atacuri de artilerie mai susținute. „Se observă în egală măsură și o opoziție extrem de performantă din partea forțelor  ucrainene”, a mai spus Geoană la Antena 3.

Mircea Geoană a mai afirmat că războiul „sângeros” din Ucraina va fi unul de durată şi a precizat că NATO va continua să sprijine Ucraina.

„Continuăm să fim extrem de interesați de evoluția din acest război și să susținem Ucraina în continuare”, a precizat Geoană.

Pe de altă parte, Mircea Geoană a ţinut să reamintească faptul că „NATO nu este în război”.

„NATO și țările din NATO ajută Ucraina pentru că este normal să ajutăm un partener supus unei invazii din partea unui alt stat(…). Continuăm să susținem Ucraina, dar NATO rămâne în mod ferm în afara acestui conflict”, a mai spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit şi despre situația actuală din Transnistria. Mircea Geoană spune că Rusia nu va invada această zonă separatistă din Republica Moldova deoarece nu dispune de resursele militare necesare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.