Nicușor Dan câștigă pariul semaforizării inteligente din București

Primarul general, Nicușor Dan, a menționat că în ședința de azi a CGMB s-a făcut primul pas concret pentru semaforizarea inteligentă în Capitală, aprobând depunerea cererii de finanțare prin PNRR pentru acest proiect. Și, tot cu ajutorul fondurilor PNRR, a mai spus Nicușor Dan, Bucureștiul va cumpăra 22 de troleibuze moderne (care funcționează și cu baterii), Consiliul General aprobând depunerea cererii de finanțare în acest scop.
„Am aprobat astăzi și studiile în baza cărora vom face achiziția publică pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Vom avea documentația pregătită la momentul lansării fondurilor structurale.
Pentru modernizarea sistemului de sănătate și a spitalelor din subordinea Primăriei Generale, au fost votate, de asemenea, un proiect care vizează construirea unui nou corp la Spitalul Colentina, un proiect pentru crearea unei bănci de țesuturi umane (tot la Colentina) și mai multe proiecte pentru modernizarea instalațiilor electrice și prevenirea incendiilor în spitale, ca să putem obține avizele ISU necesare. Subliniez în special proiectul pentru noul corp al Spitalului Clinic Colentina, care va avea minim 300 de paturi (dintre care 35 pentru terapie intensivă) și 4 blocuri operatorii (fiecare cu cel puțin 6 săli de operații).
Menționez și un alt proiect de hotărâre important care a fost votat, cel prin care se aprobă Programul Municipal de Restaurare a imobilelor monumente istorice și normele metodologice aferente. Programul e unul multianual și va fi derulat de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va elabora și va cere aprobare în fiecare an pentru lista obiectivelor de investiții”, a precizat, pe pagina de facebook, primarul general, Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.