Joe Biden, reacție dură la amenințările lui Vladimir Putin privind folosirea armei nucleare

Susţinerea Ucrainei este costisitoare, însă SUA ”nu pot sta de o parte”, anunţă Biden într-o alocuţiune; ameninţările lui Putin privind folosirea armei nucleare, ”iresponsabile”; Europa, intimidată de un ”şantaj rus cu gaze naturale”.

Președintele Joe Biden a declarat joi că amenințările Rusiei cu arma nucleară sunt „iresponsabile” și „arată un sentiment de disperare” pe care Moscova îl are în fața eșecului de a-și atinge obiectivele inițiale în Ucraina, dar pe de altă parte, el a dat asigurări că SUA sunt pregătite „pentru orice ar face” rușii.

Statele Unite ”nu pot sta departe” de Războiul din Ucraina, în pofida costului ajutoarelor militare acordate Kievului împotriva ”atrocităţilor” şi agresiunii Rusiei, anunţă joi preşedintele american Joe Biden, care cere Congresului să suplimenteze aceste ajutoare cu suma de 33 de miliarde de dolari, relatează AFP.

Statele Unite ”nu atacă” Rusia, ci ”ajută Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse”, căreia i-a trimis deja zece arme antitanc pentru fiecare blindată rusească, anunţă într-o alocuţiune la Casa Albă şeful statului american.

Ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la o recurgere la arma nucleară sunt ”iresponsabile” şi ilustrează ”sentmentul disperării” Rusiei faţă de întorsătura pe care a luat-o ofensiva acesteia în Ucrana, estimează Biden.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.