Ministrul Muncii, Marius Budăi, implicare totală în privința asigurării accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la anumite produse sau servicii!

0
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, ieri, că România a făcut un salt important în ceea ce privește asigurarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la anumite produse sau servicii.
„Împreună suntem mai puternici!
Astăzi, România a făcut un salt important în ceea ce privește asigurarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la anumite produse sau servicii. Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei UE 2019/882 privind cerințele de accesibilitate aplicabile produselor și serviciilor stabilește obligațiile producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de a se asigura atunci când introduc pe piață produse, că acestea au fost proiectate și fabricate în conformitate cu anumite cerințe specifice de accesibilitate. De exemplu, echipamentele terminale utilizate pentru accesul la serviciile mass-media audiovizuale sau bancomatele și automatele pentru bilete vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități.
Legea prevede cerințe de accesibilitate pentru produse și servicii, exemple indicative și fără caracter obligatoriu de soluții posibile care contribuie la respectarea cerințelor de accesibilitate, cerințe de accesibilitate în ceea ce privește mediul construit în care sunt furnizate serviciile incluse în domeniul de aplicare, precum și procedura de evaluare a conformității. Legea se aplică produselor și servicilor introduse pe piața după data de 28 iunie 2025″, a punctat, pe pagina de Facebook, ministrul Muncii, Marius Budăi.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.