Anunț șoc: Ministrul danez al Justiției demisionează și renunță la politică!

0

Ministrul danez al justiţiei, Nick Haekkerup, a demisionat şi renunţă la politică, a anunţat el pe neaşteptate duminică, transmite dpa.

Nick Haekkerup a demisionat şi din parlament, potrivit anunţului făcut pe Facebook. Membru al Partidului Social Democrat Danez al premierului Mette Frederiksen, Nick Haekkerup, 54 de ani, a făcut cunoscut că va deveni directorul executiv al asociaţiei de producătorilor de bere danezi Bryggeriforeningen la 1 iunie.

Nick Haekkerup a ţinut să adauge că plecarea sa nu trebuie considerată un semn de nemulţumire, ci că este, dimpotrivă, mândru de ceea ce a realizat guvernul.

Copenhaga l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a da explicaţii, după ce spaţiul aerian al Danemarcei a fost încălcat de un avion rusesc de recunoaştere, a anunţat şeful diplomaţiei daneze, potrivit AFP.

“Ambasadorul rus este convocat la Ministerul de Externe mâine. O nouă încălcare a spaţiului aerian danez de către Rusia. Este total inacceptabil şi în special îngrijorător în situaţia actuală”, a scris Jeppe Kafod pe Twitter.

Incidentul a avut loc vineri seară. Atunci, un avion rusesc de recunoaştere a pătruns în spaţiul aerian danez la est de Bornholm, după care a pătruns în spaţiul aerian suedez, informaţie confirmată de Suedia.

“Este vorba de un avion de recunoaştere care s-a aflat pentru foarte scurt timp în spaţiul nostru aerian. Două F-16 daneze au intervenit imediat”, a declarat un ataşat de presă al Apărării daneze, Hanrik Mortensen.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.