OMS avertizează în privința „exploziei” numărului persoanelor care suferă de obezitate!

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul cazurilor de persoane care suferă de obezitate a crescut într-un mod alarmant în Europa.

Un raport privind obezitatea arată că această boală provoacă 200.000 de cazuri de cancer și 1,2 milioane de decese pe an.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizază că 59% dintre adulţii europeni sun supraponderali sau obezi. De asemenea, 8% dintre copiii mai mici de cinci ani suferă de obezitate.

Îngrijorător este că numărul cazurilor de obezitate în Europa este mai mare decât în orice alt colţ al lumii, cu excepția Americii, arată raportul privind obezitatea prezentat la Congresul european.

Medicii atrag atenţia că obezitatea este legată de o serie de alte boli, inclusiv complicații musculo-scheletice, diabet de tip 2, boli de inimă și cel puțin 13 tipuri de cancer. Raportul prezentat la Congresul European arată că excesul de grăsime corporală duce la deces prematur și reprezintă un factor de risc major pentru dizabilități.

„În întreaga regiune europeană a OMS, este probabil ca obezitatea să fie direct responsabilă pentru cel puțin 200.000 de noi cazuri de cancer anual, această cifră urmând să crească în următoarele decenii.

Pentru unele țări din regiune, se preconizează că obezitatea va depăși fumatul ca principal factor de risc pentru cancerul care poate fi prevenit”, se arată în raport.

Pe primele locuri la capitolul obetate se află Israel, Malta, Turcia și Marea Britanie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.