Președintele Iohannis, în cadrul întâlnirii cu Frank Steinmeier: Am reiterat aşteptările legitime ale ţării noastre privind aderarea la spaţiul Schengen!

0

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, astăzi, în cadrul întâlnirii cu omologul german, Frank Steinmeier, aşteptările României privind aderarea la spaţiul Schengen. În prezent, spațiul Schengen fără controale la frontierele interne cuprinde 26 de țări (22 de state membre ale Uniunii Europene și 4 state asociate), care aplică acquis-ul Schengen în integralitate. 

„Am reiterat aşteptările legitime ale ţării noastre privind aderarea la spaţiul Schengen, exprimând încrederea că vom putea conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea, în cel mai scurt timp, a unei soluţii”, a spus Iohannis, în conferinţa comună de presă susținută alături de omologul său german.

Şeful statului a mai arătat că relaţiile bilaterale dintre România şi Germania este foarte puternică şi are perspective foarte bune, în pofida perioadei actuale dificile, marcate de multiple provocări, mai ales cele legate de securitate.

„Legăturile noastre economice sunt foarte strânse, Germania fiind, de mulţi ani, primul partener comercial al României şi al treilea investitor în economia românească. Am evocat în cadrul întâlnirii noastre puntea solidă dintre cele două ţări, care este reprezentată pe de o parte de comunitatea românească din Germania, pe de cealaltă parte de cea a etnicilor germani din România”, a arătat Iohannis.

Şeful statului a subliniat, astfel, că România doreşte aprofundarea cooperării cu Germania în domeniul securitar la Marea Neagră, inclusiv în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.