Liderii PSD pun la punct USR în scandalul „achizițiilor de vaccinuri”: Ar trebui să le spună cetăţenilor la ce investiţii va trebui să renunţe România pentru a acoperi gaura de 800 milioane euro!

0

PSD a solicitat, joi, celor de la USR să le spună românilor la ce proiecte trebuie să renunţe ţara noastră pentru a acoperi „gaura” de la buget de 800 de milioane de euro care a fost făcută în urma achiziţiei „aberante” de vaccinuri anti-COVID-19.

„În loc să ceară socoteală Guvernului cu privire la utilizarea fondurilor europene pentru finanţarea măsurilor de sprijin pentru populaţie şi firmele româneşti, cei de la USR ar trebui să le spună cetăţenilor la ce proiecte de investiţii va trebui să renunţe România pentru a acoperi gaura de 800 de milioane de euro, dată bugetului de miniştrii USR, prin aprobarea achiziţiilor aberante de vaccinuri anti-COVID-19 într-un număr care depăşeşte de câteva ori populaţia eligibilă pentru vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD.

PSD mai menţionează că afirmaţia reprezentanţilor USR potrivit căreia măsurile de sprijin pentru populaţie ar fi „o fantezie electorală” reflectă „o atitudine cinică şi dispreţuitoare faţă de milioanele de români” afectaţi de creşterea preţurilor la alimente şi la energie.

„Acordarea voucherelor pentru alimente persoanelor cu venituri mici, precum pensionarii sau familiile cu copii, reprezintă o măsură necesară pentru atenuarea impactului economic negativ provocat de războiul din Ucraina. Catalogarea acestor măsuri drept ‘fantezii electorale’ arată logica rudimentară a celor din USR, în contextul în care, în următorii doi ani, nu sunt programate niciun fel de alegeri în România”, au mai susţinut social-democraţii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.