Macron deschide larg ușile pentru criptomonede

0

Tranzacțiile cu monedele digitale au cunoscut o popularitate din ce în ce mai mare în rândul investitorilor, atât companii, cât și persoane fizice, în special în ultimii ani. În 2022, încă un pas foarte important a fost făcut în Europa, pentru adopția pe scară largă a criptomonedelor. 

Franța a devenit prima țară europeană cu economie de top care a autorizat operațiunile platformei Binance, informează CNBC.

Astfel, din mai 2022, platforma Binance este înregistrată de Autoritatea Franceză de Supraveghere a Pieței de Valori (AMF) ca furnizor de servicii de active digitale, ce permite să ofere servicii de tranzacționare și custodie pentru Bitcoin și altcoinuri (n.r. – alte monede, în general care se raportează la valoarea Bitcoin).

Compania Binance gestionează volume de tranzacționare spot de peste 14 miliarde de dolari și un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari pe zi, informează CoinGecko.

La fel ca în cazul proiectelor digitale care au explodat în ultimii ani, precum Zoom și Tik Tok, CEO al companiei Binance este tot un chinez. Changpeng Zhao, fondatorul platformei de tranzacționare crypto, a accelerat demersurile de apropiere față de cele mai importante guverne ale lumii, în ultimul an. Regatul Unit, Italia și Singapore se mai află pe lista chinezului.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.