Europarlamentarul Maria Grapini, intervenție fermă în plenul de la Strasbourg: Republica Moldova are nevoie de sprijin concret, nu doar de declarații politice!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a precizat, în plenul de la Strasbourg, că susține rezoluția în care se solicită acordarea statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova, rezoluție, de altfel, votată joi de eurodeputați.

În context, eurodeputatul Grapini a punctat faptul că Republica Moldova are nevoie de sprijin concret, nu doar de declarații politice!

„Domnule comisar european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, m-a întristat ce ați spus, și anume, că așteptați de la Consiliul European să vă dea avizul pentru ca aceste ajutoare să poată fi acordate. Nu mai putem aștepta. Moldova are nevoie, acum, de ajutor financiar, de asistență tehnică, de securitate în fața Rusiei. De aceea, domnule comisar, adresez, în acest sens, un mesaj public Consiliului European, prin dumneavoastră și prin Parlamentul European”, a menționat, în intervenția sa, Maria Grapini care i-a solicitat, în context, președintelui Iohannis să susțină, în Consiliul European, deblocarea imediată a acestor fonduri și acordarea acestora Republicii Moldova.

“Să nu uităm că și cetățenii din Republica Moldova sunt europeni. Cunosc foarte bine Moldova de dincolo de Prut care, istoric, a fost despărțită de Moldova de cealaltă parte a Prutului. Așadar, este nevoie de ajutor urgent pentru Moldova, din toate punctele de vedere. Domnule comisar, aștept să faceți acest lucru și să cereți Consiliului European să nu mai blocheze, ca de fiecare dată, tot ce decidem noi aici. Declarațiile politice nu îi ajută pe cetățenii moldoveni”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.