Ipocrizia politică “reînvie” pensiile speciale ale parlamentarilor. USR, singur împotriva tuturor!

Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt constituționale. Decizia luată ieri de judecătorii Curții Constituționale nu surprinde, cât timp, de peste 30 de ani, politizarea CCR este de notorietate. Prea multe numiri politice, prea multe jocuri politice, prea multe semne de întrebare, prea multe decizii controversate.

Tot circul politic, plin de ipocrizie și duplicitate, al liderilor politici nu mai impresionează pe nimeni. Totul se reduce la interese, mize, sforării politice. Cetățeanul rămâne, de fiecare data, strivit între găștile politice care duc de prea mulți ani un război interminabil pentru funcții, privilegii, resurse.

Din păcate, liderii USR au fost singurii care și-au dorit, cu adevărat, eliminarea pensiilor speciale. Restul, de la PNL, PSD, până la UDMR, au mimat dorința de a elimina aceste pensii, însă, rezultatele au lipsit cu desăvărșire. Ba o mică scăpare în lege, ba o mica eroare, ba o pripă nejustificată…

Noua alianță de guvernare PNL-PSD-UDMR a confiscat, practic, Parlamentul, instituțiile statului. Dincolo de gălăgia asurzitoare marca AUR, USR rămâne singura forță politică responsabilă, care face, cu adevărat, Opoziție, sancționând derapajele, abuzurile și gafele actualei coaliții, susținută necondiționat de președintele Iohannis.

Alungarea USR de la guvernare și atragerea în ecuația Puterii a lui Ciolacu&co a arătat, foarte clar, cât de multă reformă și modernizare a României doresc Iohannis și PNL. Lucrurile sunt clare, iar cetățeanul a fost, din păcate, abandonat încă o dată.

Oricât de mult ai fi în dezacord cu liderii USR nu poți să nu vezi modul în care guvernează PSD și PNL. Inflația a crescut galopant, împrumuturile au depășit orice barieră a responsabilității față de banii românilor, demagogia inundă România, evident, cu complicitatea lui Iohannis și a televiziunilor de casă! O “bilă albă” (doar) pentru premierul Ciucă care încearcă, prin diverse numiri credibile, gen Sebastian Burduja la Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, să mai salveze o situație falimentară!

Șocant, după aproape șase luni de guvernare PNL-PSD-UDMR, asistăm la atacuri în cascadă la adresa liderilor USR, deși aceștia se află… în opoziție.

Cu un nou lider la timonă, Cătălin Drulă, useriștii nu au decât șansa strângerii rândurilor în opoziție. Practic, au rămas ultima redută a responsabilității în Parlament. Este greu, dar nu imposibil, ca scadența unei guvernări iresponsabile să vină mai devreme decât se așteaptă mulți dintre cei care sunt (deja) abonați la borcanul plin de miere al Puterii.

 Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.