Rareș Bogdan explică decizia alianței cu PSD. Liderul PNL critică dur USR!

0

Europarlamentarul Rareş Bogdan a explicat, joi seară, coaliţia de guvernare cu PSD legând-o de contextul războiului din Ucraina, deşi acesta nu începuse în noiembrie, când a fost semnat protocolul dintre cele două partide.

Rareş Bogdan nu a ezitat să arunce şi săgeţi către USR, spunând că în contextul internaţional complicat în care ne aflăm, România nu putea depinde de o majoritate parlamentară formată din 7-8 partide, o altă exagerare, mai ales că unele dintre acestea sunt „mai mult aventuriere, nu partide mainstream”.

„În contextul regional în care suntem, nu mai e loc să discutăm despre lucrurile nefuncționale și trebuie să strângem rândurile, să strângem rândurile pentru că norii negri sunt deasupra Europei de Est, sunt deasupra Moldovei, Transnistriei și, din păcate, sunt mult prea aproape de României. De asta îi rog pe toți cei care au criticat de-a lungul ultimelor luni demersul nostru de a face o largă coaliție să înțeleagă că era unica și este unica soluție”, a declarat Rareş Bogdan la B1TV.

O majoritate calificată are avantajul că „poate să ia hotărâri imediate”, a punctat prim-vicepreședintele PNL.

„Eu vă spun doar că ideea acestei coaliții și faptul că noi am construit această majoritate într-un context regional extrem de complicat, care sper ca niciodată să nu ne ducă la situația unei hotărâri de acest gen, este singurul lucru care poate liniști o națiune și o Românie care în toate cercetările sociologice din ultimele două luni și-a mutat prioritățile pe primul, al doilea loc, conflict în regiune, război. Deci atunci când în rândul populației ai frica de război, nu ai cum să nu încerci să păstrezi o majoritate care să îți asigure două treimi (din Parlament, n.r.), o majoritate calificată, care în orice situație – nu știu, nu vreau să vorbesc de situații-limită – dar fiecare și le închipuie, poate să ia hotărâri imediate.

Noi nu puteam sta cu o majoritate de 7-8 forțe politice, care stătea în patru voturi, cu partide care erau mai mult aventuriere decât partide mainstream, partide care să înțeleagă că în momente-cheie trebuie să lași orgoliile și să mergi pe ideea unei raționalități și a unui interes național real”, a adăugat Rareș Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.