Abramovici a vândut clubul Chelsea unui grup de americani!

0

Consorţiul condus de Todd Boehly a semnat vineri un acord pentru a cumpăra Chelsea pentru 4,68 miliarde de euro.

În momentul de faţă singurul lucru care lipseşte este acordul guvernului britanic şi al Premier League de a ratifica vânzarea. Cu toate acestea, procesul ar trebui să se accelereze în următoarele săptămâni. Licenţa deţinută Chelsea pentru a evolua în Premier League expiră pe 31 mai, din cauza sancţiunilor luate de autorităţile britanice împotriva oligarhilor ruşi, o consecinţă a războiului început în Ucraina de Moscova.

Anunţat în ultimele zile drept favorit la preluarea grupării Chelsea, Boehly a investit deja în sport, de vreme ce deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers (MLB) şi Los Angeles Lakers (NBA), din Statele Unite.

Anterior, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, miliardarul rus Roman Abramovici, dezminţise vonurile conform cărora ar fi solicitat o rambursare a unui împrumut de 1,5 miliarde lire sterline pentru ca vânzarea fostei sale echipe să poată fi concretizată, dar cum valoarea de piaţă a grupării londoneze era în jur de 3 miliarde de euro, iar americanii au plătit 4,68 miliarde, e forte probabil ca împrumutul să se regăsească în această sumă, fiindcă altfel s-ar fi încălcat sancţiunile impuse de Regatul Unit, care interzice oligarhilor ruşi să facă afaceri pe teritoriul său.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.