Ministrul Sebastian Burduja, întâlnire informală cu Karry Kasparov: „Știam că este un mare campion, am descoperit că este și un mare Om!”

0
Noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, s-a întâlnit, aseară, într-un cadru informal cu marele campion mondial la șah, Garry Gasparov.
„Știam că este un mare campion, aseară am descoperit că este și un mare Om. Am avut șansa să stăm de vorbă într-un cadru informal, între prieteni, timp de aproape o oră.
Încă din 2001, Garry Kasparov a avertizat Rusia și lumea întreagă privitor la pericolul Putin. Este, probabil, cel mai vechi și mai vocal opozant al tiranului de la Kremlin. L-am întrebat deschis dacă putem discuta despre un actor rațional și mi-a răspuns: “depinde cum definim rațiunea… punctul în care am ajuns cu toții este consecința faptului că i s-a permis aproape orice până acum”. Este, însă, optimist: mai devreme sau mai târziu, Putin va pierde războiul, atât în Ucraina, cat și acasă. Noile tehnologii sunt fundamentale în această luptă.
Am încheiat seara cu o discuție profundă despre echilibrul fin dintre libertate și siguranță personală, în contextul revoluției industriale 4.0, un subiect de suflet pentru amândoi.
L-am asigurat pe Garry Kasparov de tot sprijinul meu, indiferent cât de lung va fi drumul până la victoria finală a binelui. Înainte, împreună”, a precizat, pe pagina de Facebook, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.