Ludovic Orban (Forța Dreptei) intervine în scandalul „FCSB-ministrul Dîncu”: Clubul Armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului!

0
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, intervine ferm în scandalul dintre FCSB și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în scandalul ce vizează închirierea stadionului Steaua pentru partida FCSB-CFR Cluj.
„Pe 27 noiembrie 2020 am participat, în calitate de premier, la evenimentul de finalizare și recepție a lucrărilor de construcție a stadionului Steaua. Un stadion modern, cu o capacitate de peste 31.000 de locuri, care a costat 96 de milioane de Euro și a fost finanțat din bugetul de stat. Proiectul s- a derulat prin Compania Națională de Investiții, iar lucrările de construcție au fost realizate de o asociere de firme românești, formată din Construcții Erbașu S. A., Concelex S. R. L. și Terra Gaz Construct S. R. L.
Decizia de construire a 4 stadioane noi ( Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf ) a fost luată în 2016, de guvernul Cioloș, în cadrul acțiunilor de pregătire a găzduirii de către România a 4 partide de la Campionatul European de fotbal. Ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloș nu era nimeni altul decât actualul Ministru al Apărării Naționale, Vasile Dâncu. Dâncu este cel care a făcut primul anunțul privind modernizarea celor 4 stadioane în iunie 2016, costurile urmând a fi finanțate din bugetul de stat.
Nu pot să înțeleg de ce Ministerul Apărării și conducerea CSA Steaua refuză să închirieze stadionul Steaua pentru meciul FCSB- CFR Cluj. Clubul armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului, care este în proprietatea statului. Ca administrator, conducerea CSA Steaua ar trebui să aibă obligația de a căuta ea evenimente pe care să le găzduiască și care să aducă venituri. Un meci ca acesta, practic o finală a campionatului, s- ar juca cu casa închisă. Ar fi un spectacol la care au dreptul să participe susținătorii celor două echipe în condițiile foarte bune oferite de stadion.
Înțeleg rivalitatea sportivă dintre CSA Steaua și FCSB. Dar nici asta nu poate să stea în picioare ca explicație pentru refuz. Cele două echipe nu sunt în competiție directă. Echipa de fotbal a CSA Steaua nu are voie să joace în liga 1 pentru că este de drept public și legea nu permite lucrul acesta.
Chiar dacă armata a câștigat procesul cu Becali, FCSB este percepută de mulți suporteri ca și continuatoare a echipei Steaua. Ar fi un lucru firesc ca FCSB să joace meciurile de acasă în Ghencea. În plus, este o echipă care se bate an de an la titlu și care participă în competiții europene. Nu văd de ce nu s- ar putea face un contract de utilizare a stadionului de către FCSB și pentru meciurile internaționale ale FCSB. La urma urmei de ce a investit statul în stadioane moderne, nu pentru a oferi publicului spectacole sportive de calitate în condiții civilizate ?
Nu aș vrea să cred că motivul real al refuzului ministerului de a găzdui meciul este faptul că ministrul este din Cluj- Napoca, orașul de baștină a adversarului. Oricum, în luarea deciziei nu trebuie să intervină factori subiectivi. Iar decizia corectă nu poate fi decât una singură: găzduirea meciului FCSB- CFR Cluj de stadionul din Ghencea”, a precizat, pe pagina de Facebook, liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.