„Rabla pentru electrocasnice”, start din 17 iunie!

0

Programul Rabla pentru electrocasnice debutează în acest an la data de 17 iunie. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că bugetul total pentru 2022 este de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane de lei mai mult decât anul trecut. Ca o noutate, anul acesta prin programul Rabla pentru electrocasnice nu se vor mai putea achiziţiona televizoare.

Prima sesiune a ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” va începe pe data de 17 iunie.

„În mare măsură programul rămâne pe acea structură pe care s-a desfăşurat din punct de vedere organizare în anul 2021. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice – maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă.

În etapa a doua o să avem laptopuri şi tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare în a treia etapă”, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetăţenii care nu au participat în programul de anul trecut. Cei care şi-au creat cont de utilizator nu trebuie să se mai înscrie încă o dată. Pot folosi aceleaşi conturi pentru a solicita voucherele pentru acest tipuri de echipamente electrocasnice”, a mai spus Tanczos Barna.

Potrivit ministrului Mediului, anul acesta vom avea un buget majorat cu 25 de milioane de lei. „În total, bugetul pentru anul 2022 este de 100 de milioane de lei. Anul acesta, prima sesiune începe pe 17 iunie, la ora 10:00”, a mai precizat Tanczos.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.