Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Magistrații au amânat, până pe 18 mai, decizia definitivă privind extrădarea acesteia!

0

Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Magistraţii au amânat cu o săptămână decizia în ceea ce privește extrădarea acesteia. Următorul termen va fi pe data de 18 mai 2022.

Elena Udrea a declarat în faţa judecătorilor bulgari că îi este teamă pentru viaţa ei, dacă va fi extrădată şi încarcerată în România, precizând că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă a primit ameninţări cu moartea.

„Sper că judecătorii vor auzi în ce situație mă aflu și vor lua o decizie curajoasă”, a spus fostul ministru în fața instanței din Bulgaria.

Elena Udrea a fost reţinută în data de 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire internaţională după ce ÎCCJ a condamnat-o la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Plecarea Elenei Udrea din România a fost legală, întrucât la momentul trecerii prin Vama Giurgiu pe numele ei nu era impuse restricţii de circulaţie, iar Curtea Supremă nu pronunţase sentinţa definitivă în dosarul Gala Bute.

extradare elena udrea bulgaria

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.