Ursula von der Leyen, „optimistă” după întâlnirea, de la Budapesta, cu Viktor Orban!

0

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este optimistă și spune că după întâlnirea de luni cu premierul ungar Viktor Orban s-au făcut progrese în direcţia impunerii unui embargou european asupra importurilor de petrol din Rusia. După cum bine știm, Budapesta a blocat până în prezent proiectul de embargou, pe motiv că o astfel de sancţiune împotriva Moscovei ar afecta securitatea energetică a țării.

Dialogul cu Orban „a contribuit la elucidarea anumitor puncte referitoare la sancţiuni şi la securitatea energetică”, a spus Von der Leyen, adăugând că „am făcut progrese, dar va mai fi de lucru”, relatează Agerpres, care citează AFP.

Oficialul european a anunţat o videoconferinţă „cu alţi actori din regiune” pentru „întărirea cooperării regionale în infrastructurile petroliere”.

Fără ieşire la mare şi dependentă de achiziţiile de petrol şi gaze din Rusia, Ungaria a cerut partenerilor din UE garanţii privind furnizarea de energie, ca o condiţie pentru aprobarea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, în urma invaziei din Ucraina.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.