Ursula von der Leyen, „optimistă” după întâlnirea, de la Budapesta, cu Viktor Orban!

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este optimistă și spune că după întâlnirea de luni cu premierul ungar Viktor Orban s-au făcut progrese în direcţia impunerii unui embargou european asupra importurilor de petrol din Rusia. După cum bine știm, Budapesta a blocat până în prezent proiectul de embargou, pe motiv că o astfel de sancţiune împotriva Moscovei ar afecta securitatea energetică a țării.

Dialogul cu Orban „a contribuit la elucidarea anumitor puncte referitoare la sancţiuni şi la securitatea energetică”, a spus Von der Leyen, adăugând că „am făcut progrese, dar va mai fi de lucru”, relatează Agerpres, care citează AFP.

Oficialul european a anunţat o videoconferinţă „cu alţi actori din regiune” pentru „întărirea cooperării regionale în infrastructurile petroliere”.

Fără ieşire la mare şi dependentă de achiziţiile de petrol şi gaze din Rusia, Ungaria a cerut partenerilor din UE garanţii privind furnizarea de energie, ca o condiţie pentru aprobarea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, în urma invaziei din Ucraina.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.