George Simion, revoltat: Intonarea imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei al naționalei României reprezintă atacuri împotriva României!

0

George Simion – președintele AUR consideră că intonarea imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei al naționalei României reprezintă atacuri împotriva României. Liderul AUR a spus că va depune o moțiune simplă împotriva ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a fost prezent la evenimentul sportiv.

„Am auzit că este o falsă temă aceasta cu imnul și că nu ar trebui să ne deranjeze. Nu am nicio problemă, în Parlament discut cu fiecare coleg, dar ce fac cei de la UDMR este inadmisibil. Dacă acceptăm să fim călcați în piciaoare de niște oameni care sunt extremiști maghiari înseamnă că nu mai avem o țară. Acei jucători care nu au intonat imnul României nu ar trebui să fie convocați în lotul național de hochei. Voi avea o întâlnire cu președintele Federației de Hochei.

Sunt atacuri împotriva României. Noi nu am furat cu ei, nu am fost la guvernare. Sunt pe stradă acum, într-o țară care de 30 de ani este furată și au nu am fost la furat cu ei”, a spus George Simion, la Realitatea PLUS.

„De-a lungul istoriei, sportul a fost folosit ca formă de a folosi astfel de tesiuni puternice. Avem nevoie de un stat puternic, ferm, iar premierul trebuie să reacționeze, nu să lase de capul lor pe cei din cabinet să facă astfel de gesturi.

Vom reacționa ferm ori de câte ori este cazul pentru identitatea noastră națională. Simbolurile țării trebuie respectate. Vom iniția o moțiune simplă împotriva lui Tanczos Barna. Trebuia să se intoneze imnul României”, a mai spus George Simion.

Hocheiștii echipei naționale a României au cântat alături de jucătorii maghiari imnul Ținutului Secuiesc, la un eveniment în Slovenia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.