Marius Budăi, promisiune onorată. Specialiștii și cei din conducerea Băncii Mondiale susțin reforma pensiilor propusă de ministrul Muncii!

0

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi seară, că specialiştii şi cei din conducerea Băncii Mondiale sunt de acord cu reforma pensiilor propusă de el şi susţine că i-a convins întrebându-i dacă pot trăi cu 200-300 de euro pe lună. Ministrul Muncii a mai precizat că s-au scris ”bazaconii” în PNRR, după ce a fost întrebat dacă şi cei de la Uniunea Europeană au dat undă verde majorării pensiilor.

Întrebat cât a pierdut în mod real un pensionar din România în puterea de cumpărare din ultimele luni de zile, ministrul muncii, Marius Budăi a precizat: „În mod clar a pierdut undeva la 7-8% numai prin majorările de preţuri care s-au întâmplat până acum şi dacă lucrurile vor continua pierderile vor fi şi mai mari.

Dacă ar fi să cuantificăm şi majorarea de 10% de la început de an suntem cumva cu puterea de cumpărare  apărată, dar nu ştim ce se întâmplă în continuare.

Avem previziuni dar trebuie să fim foarte atenți la cifre şi să intervenim”.

Întrebat ce discuții a avut cu Banca Mondială, Marius Budăi a precizat că a găsit un sprijin enorm în conducerea bordului Băncii Mondiale pentru estul Europei şi pentru România.

„Am avut discuții repetate în care le-am explicat pe cifre raționamentul susținut de PSD de când am luat ministerul că acel 9,4 nu este îndestulător în primul rând pentru a rezolva inechitățile din sistem, după care să putem majora veniturile acestei ţări pentru că, cu inflație sau fără inflație puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noştri este încă mică în România şi mai avem mult de lucru.

Le-am explicat de ce nu poate există o sustenabilitate a sistemului din România. Le-am explicat că noi în România avem în ţări Uniunea Europeană între 4-5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi în România pe cheltuiala României, contribuie la PIB-ul altor ţări şi contribuie la sistemele de pensii de acolo şi nu în România.

Au înțeles foarte bine de ce avem nevoie de sprijin în mediul de afaceri să atragem acea forţa de muncă „, a spus ministrul Muncii Marius Budăi.

Întrebat dacă cei de la Banca Mondială au fost de acord cu majorarea pensiilor, Budăi a dezvăluit ce le-a spus acestora.

”Am să vă spun fraza cu care am încheiat discuţia cu dumnealor, practic i-am invitat să fie de acord cu mine că în urma construirii acestei reforme, cetăţenii români nu trebuie să rămână săraci”, a declarat Budăi.

Întrebat, de asemenea, dacă a primit vreo undă verde de la Comisia Europeană, aşa cum a primit de la Banca Mondială, privind majorarea pensiilor, Budăi a declarat că ”am scris bazaconii în PNRR”.

”Nu Comisia Europeană este un zid în faţa noastră, ci noi care am scris bazaconii în PNRR suntem un zid în faţa cetăţenilor români”, a răspuns Budăi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.