Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță investiții masive

0

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat vești bune. Ministrul PSD a oferit noi informații despre proiectul de Dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași și despre Podul Brăila.

Regiunea Moldovei va mai recupera din decalajul față de restul regiunilor țării, prin intermediul investițiilor masive de la Iași, susțin guvernanții. Contractul prevede extinderea terminalelor de pasageri și facilitățile de parcare ale aeroportului din Moldova, respectiv reconfigurarea rețelei de drumuri de acces. Valoarea proiectului este de peste 60 de milioane de euro, dintre care 85% reprezintă contribuție din fonduri FEDR, iar 13% contribuție de la fondul de stat. De asemenea, peste 1 milion de euro reprezintă contribuția beneficiarului, R. A. Aeroportul Iași.

Noul terminal de pasageri va avea o suprafață desfășurată de 31.210 mp. Suprafața drumurilor de acces, care vor fi reconfigurate, va ajunge la 21.850 mp.

De asemenea, vor fi construite locuri de parcare pe o suprafață de 4.600 mp. Drumurile și platformele tehnologice care vor fi construite vor ocupa o suprafață de 5.620 mp. Pe o suprafață de 7.550 mp vor fi construite trotuare.

Proiectul trebuie finalizat până în decembrie 2023.

De altfel, Sorin Grindeanu a oferit informații și despre stadiul Podului peste Dunăre, unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură rutieră din România ultimilor 30 de ani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.