O lecție despre prietenie adevărată. Sebastian Burduja și Andrei Carabelea, doi tineri liberali deciși să câștige pariul digitalizării României!

0

Prietenia dintre Sebastian Burduja, nou ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării și primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, doi tineri liberali, a învins bariere, provocări și obstacole politice și nu numai.

Dacă dăm timpul înapoi cu un an și jumătate, nu putem  să nu ne reamintim faptul că victoria tânărului liberal, Andrei Carabelea, la Primăria Piatra Neamț era mult, mult mai dificilă, fără susținerea prietenului său pietrean și colegului său de partid, Sebastian Burduja. Modul în care Burduja și echipa sa l-au susținut, inclusiv în ultimele zile ale campaniei, pe Andrei Carabelea, într-un moment dificil în care lupta cu Dragoș Chitic, primarul pe atunci în exercițiu, era extrem de strânsă, a făcut diferența.

Iar Andrei Carabelea a câștigat Primăria Piatra Neamț, dându-le o lecție celor care nu credeau în reușita sa! Iar Sebastian Burduja l-a susținut, necondiționat, din prima până în ultima clipă. O lecție despre camaraderie, despre prietenie, despre vise, speranțe și idealuri trăite împreună. Burduja și Carabelea sunt doi tineri liberali care cred cu încăpățânare într-o Românie modernă, europeană, într-o administrație profesionistă, competentă, într-o politică în care meritocrația trebuie, obligatoriu, să primeze.

Doi tineri liberali care rămân fideli unor principii la care mulți alți colegi, de partid și nu numai, au renunțat de mult timp, dacă, totuși, au crezut în acestea vreodată. Doi tineri liberali care pun umărul semnificativ la recredibilizarea unui mare partid și care vor să păstreze imaculată memoria marilor Brătieni.

“Se spune că în politică nu există prietenii. Ce vă spun eu e că depinde de Oameni: sunt oameni care setează limitele și Oameni care le depășesc”, a susținut, în numeroase rânduri, edilul pietrenilor, Andrei Carabelea, cel care a salutat numirea lui Burduja în Cabinetul Ciucă.

„Vă spun că sunt mândru că prietenul meu Sebastian Burduja este Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Ajuns la București nu aveam cum să nu îi fac și prima vizită la biroul de ministru.

Sebastian are ocazia de a-și folosi experiența acumulată și demonstrată într-un CV impresionant, într-un domeniu esențial pentru noi și pentru dezvoltarea întregii administrații românești. Într-un domeniu în care sunt multe provocări. Mai ales dacă ne gândim că există funcționari care nu știu să folosească emailul sau Excel-ul.

Dar știu că Sebastian este omul potrivit la locul potrivit.

PS 1: Sunt convins că știți că Sebastian este pietrean de-al nostru. Și că orașul nostru are un ministru în Guvernul României.

PS 2: Calea digitalizării, pe care Piatra-Neamț a pornit de câteva luni, va oferi în curând pietrenilor una dintre cele mai performante platforme de servicii publice online din România. În câteva săptămâni o vom lansa”, a precizat, pe pagina de Facebook, Andrei Carabelea.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.