România începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID!

0

Românii se vor putea imuniza împotriva COVID-19 cu a patra doză de vaccin. Vaccinare începe din 16 mai fie în centrele de vaccinare, fie în cabinetele medicilor de familie.

Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech va fi posibilă, după recomandările EMA și ECDC, şi în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a de vaccin se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Ministerul Sănătăţii recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Se pot vaccina cu doza a patra persoanele care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager. De exemplu, pot face doza a patra de vaccin cu serul Pfizer persoanele care au primit două doze cu ser de la Astra Zeneca, a treia doza cu un vaccin ARN mesager.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.