20-22 Mai 2022 – POLI AUTOFEST în organizarea Universității POLITEHNICA din București și Facultății de Transporturi

30 de companii, 100 de automobile, 3 zone pentru demonstrații și test drive, precum și 4 conferințe tematice susținute de cadre universitare și specialiști în domeniu. Acestea sunt principalele ingrediente ale celui mai mare festival auto din România, PoliAutoFest ale cărui porți se vor deschide vineri, 20 Mai, ora 10, la Universitatea POLITEHNICA din București.

Intitulată generic POLIAUTOFEST, manifestarea inedită a UPB își propune să devină un festival anual care să implice toți factorii importanți în dezvoltarea multiplelor componente ale industriei de profil într-un adevărat regal al automobilului. Iar această perspectivă este una amplificată chiar de la prima ediție POLI AUTOFEST prin interesul manifestat de către marile companii de profil, branduri auto de renume confirmând prezența la acest amplu eveniment.

Am intrat deja în săptămâna festivalului, Vineri 20 Mai, începând cu ora 10,  POLI AUTOFEST își deschide porțile pentru vizitatori. Suntem bucuroși să anunțăm participarea a 30 de companii din domeniu, importatori și distribuitori de autovehicule, furnizori de componente si echipamente, de tehnologii și servicii de mobilitate. Împreună cu companiile participante ne-am străduit să oferim vizitatorilor o experiență unică, o incursiune într-un univers al automobilului, poate altfel prezentat decât s-a făcut până acum.” a declarat Prof.Dr. Ilona COSTEA, Decanul Facultății de Transporturi din cadrul UPB.

La rândul său, Gabriel PETREA, Directorul General Adjunct al Universității POLITEHNICA din București a subliniat că “POLI AUTOFEST se încadrează într-o serie de evenimente pe care Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti le organizează în campus, evenimente dedicate fiecărui domeniu tehnic pe care Universitatea îl are în responsabilitate. Putem menționa aici POLI BIOFEST sau POLI CHEMISTRYFEST.Ne dorim ca POLI AUTOFEST alături de celelalte evenimente organizate de UPB să devină evenimente anuale de referință în contextul evenimentelor educaționale din București dar și din țară

Potrivit organizatorilor, experiența vizitatorilor nu va fi doar una statică. Aceștia vor putea vedea la lucru unele dintre sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) ale automobilelor cum ar fi parcarea autonomă sau asistent pentru mersul înapoi dar și demonstrații de diagnosticare tehnică a automobilelor. De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile cu premii oferite de organizatori și expozanți. În contextul în care evenimentul se va derula într-un campus universitar, programul include și conferințele de specialitate care vor acoperi patru teme mari : Green Vehicles, Smart Mobility, Siguranță si securitate rutieră și nu în ultimul rând o incursiune în viziune si perspective pentru Autovehiculul viitorului.

 Mărcile auto prezente la POLI AUTOFEST sunt Audi, BMW, Bentley, Citroen, Cupra, DS, Ford, Hyundai, Iveco Defence, Jaguar, KIA, Land Rover, Lamborghini, Lexus, Mercedes Benz, Mitsubishi, Porsche, Renault, Scania, SKODA, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo Trucks. De asemenea companiile Bosch, Castrol Lubricants, Crystal Systems, DB Schenker, DSV, Intelligent Convergent Solutions, Haynes Pro, Wing Computers Group și Yazaki, prin prezentarea produselor, echipamentelor sau sistemelor destinate industriei, întregesc acest univers al automobilului la POLI AUTOFEST.

La prima ediție a POLIAUTOFEST, ce se va desfășura pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați (indoor și autdoor) din Campusul UPB sunt așteptați peste 8.000 de participanți cărora organizatorii , în parteneriat cu o multitudine de entități din domeniul industriei auto, le-au pregătit o gamă variată de surprize.

Programul de vizitare al POLI AUTOFEST în toate cele trei zile este între orele 10.00 și 18.00, intrarea fiind liberă pentru toți vizitatorii. Mai multe detalii și programul zilnic al evenimentului se găsesc și pe autofest.upb.ro

 POLIAUTOFEST este organizat de Universitatea POLITEHNICA din București prin Facultatea de Transporturi, iar Conferința de deschidere va avea loc Vineri, 20 Mai la ora 10.00 în Aula UPB.

Despre Universitatea POLITEHNICA din București

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București.

La 10 Iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din Noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

In baza rezoluției Senatului din Noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Despre Facultatea de Transporturi

Facultatea de Transporturi a luat ființă în anul 1959.

Astăzi Facultatea reunește patru departamente, Departamentul Autovehicule Rutiere, Transporturi, Trafic și Logistică, Telecomenzi și Electronică în Transporturi, Material Rulant de Cale Ferată.

Anual se derulează studii de licență, de Master și Doctorale pentru 5.000 de studenți si absolvenți ingineri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.