Inflația face ravagii în Marea Britanie. Unui britanic din trei nu îi ajung banii de mâncare!

Share:

Mulți încearcă să sară peste mese, să se împrumute sau să iasă mai puțin în oraş, astfel încât să se poată ajunge cu banii – aceasta este realitatea în Marea Britanie în zilele noastre, ca răspuns la inflație și la creșterea costurilor vieții.

Potrivit Sky News, un număr mare de britanici au oprit încălzirea înainte de vreme, pentru a reduce facturile la electricitate. Studiul a fost realizat în perioada 11 – 12 mai, pe un eşantion reprezentativ de 2.061 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 16 și 75 de ani.

Printre altele, sondajul a arătat că persoanele cu venituri mai mici simt cel mai mult presiunea din cauza creșterii facturilor. Mai mult de jumătate dintre cei care câștigă mai puțin de 20.000 de lire pe an sunt „foarte îngrijorați” de costul vieții în următoarele șase luni, în comparație cu mai puțin de 40% dintre britanicii care câștigă 55.000 de lire sau mai mult.

Sondajul mai arată că trei din cinci britanici au oprit încălzirea pentru a reduce facturile la electricitate. Milioane de gospodării din Marea Britanie se confruntă cu o creștere fără precedent a facturilor la energie – de la 700 de lire sterline pe an, după ce prețul a crescut cu 54% în aprilie, în timp ce o altă creștere este așteptată în octombrie. 65% dintre cetățeni au oprit încălzirea, în timp ce 12% s-au gândit să facă asta. Aproximativ 52% dintre britanici şi-au redus ieşrile în oraş, iar 44% spun că e foarte posibil să-şi lase maşina acasă şi să meargă la serviciu cu transportul în comun. De asemenea, s-a dovedit că 44% dintre cumpărători merg acum în magazine cu produse mai ieftine, iar 39% folosesc site-uri de comparare a prețurilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.