Marine Le Pen se opune extinderii UE și NATO

Extinderea NATO și a UE rămâne un subiect controversat, inclusiv la nivel european. În UE, Marine Le Pen este unul dintre cei mai vocali politicieni ai taberei care se opune riscului de escaladare a conflictului cu Rusia.

Marine Le Pen crede că extinderea NATO și a Uniunii Europene (UE) nu vor stabili pacea mondială. Fostul candidat la alegerile prezidențiale din Franța a oferit comentarii despre războiul din Ucraina într-o intervenție la postul de radio France Inter.

„În prezent, anunțurile de extindere ale alianței NATO, cele cu privire la extinderea Uniunii Europene, nu au rolul, în opinia mea, găsirea unei soluții de pace”, a declarat Marine Le Pen pentru Radio France.

În campania electorală, Marine Le Pen a pledat pentru „o apropiere strategică între NATO și Rusia”, după încheierea războiului din Ucraina.

În plus, Marine Le Pen se opune expedierii de arme în Ucraina, din partea Franței, stat membru NATO.

„Dacă livrăm armament greu, devenim cobeligeranți. Astfel, suntem în război cu Rusia”, a mai punctat Le Pen.

Mai mult, Marine Le Pen a vorbit și despre inițiativa lui Emmanuel Macron, care nu mai dorește vot de unanimitate în UE pentru asumarea deciziilor cruciale la nivelul alianței. Potrivit lui Le Pen, statele membre UE „nu-și vor mai putea apăra interesele vitale”, deci „nu vor mai fi suverane”, dacă unanimitatea va fi eliminată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.