Premierul Ciucă îl readuce pe Marcel Ciolacu cu picioarele pe pământ: Nu vor exista taxe noi şi nu va fi modificat sistemul de impozitare în România!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu vor exista taxe noi şi nu va fi modificat sistemul de impozitare în România, în condiţiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că vrea categoric eliminarea cotei unice şi introducerea impozitului progresiv, chiar de la 1 iunie.

Nicolae Ciuca a dat de înţeles că trebuie asigurată predictibilitatea şi încrederea între mediul de afaceri şi Guvern, motiv pentru care nu vor fi introduse taxe noi.

„Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea.

Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare este să găsim acele soluţii prin care să realizăm această optimizare fiscală. Nu putem să discutăm astăzi (…) de taxe care să vină peste noapte şi să impacteze cât se poate de negativ”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD a declarat, luni, că susţine „categoric” introducerea impozitului progresiv în România deoarece „ne minţim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică”.

Marcel Ciolacu vrea introducerea impozitului progresiv cu „deductibilităţile necesare”, dând de înţeles că e de preferat să se renunţe la cota unică de impozitare.

„În momentul în care ai introdus impozitul progresiv, vă dau exemplu numai în zona de sănătate. Asigurarea de sănătate, asigurările de viaţă să fie deductibile astfel încât nu să fie impozitat acel venit. Mai mult, ştim că la asigurările de viaţă şi de sănătate deja avem şi o sumă care se duce la pilonul 3. Avem şi o economie datorită acestor asigurări la bugetul de stat, la casa de asigurări, către serviciile private de sănătate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.