În ciuda sancțiunilor, Gazprom încasează 200 de milioane de dolari pe zi de la statele UE!

Share:

În ciuda sancțiunilor, gigantul rusesc încasează 200 de milioane de dolari pe zi de la statele membru UE, potrivit unei analize.

Analiștii Citigroup prevăd că din cauza creșterii puternice a prețurilor la gaze din acest an Gazprom şi implicit Rusia ar putea primi un record de 100 de miliarde de dolari de la UE, adică aproape de două ori mai mult decât în ​​2021, potrivit ziarului francez Les Echos.

Această sumă este de două ori mai mare decât anul trecut, când prețurile erau „deja ridicate” și nu ia în calcul veniturile din alte surse de energie, precum petrolul și cărbunele, a spus ziarul.

„În ciuda sancțiunilor, declarațiilor zgomotoase și promisiunilor de a impune un embargo, cele 27 de state membre UE plătesc Gazprom 200 de milioane de dolari pe zi”, a spus ziarul, citând calcule ale lui Thierry Bross, profesor la Institutul de Studii Politice din Paris.

Mai multe companii europene au deschis conturi în ruble pentru a plăti gazul rusesc și, potrivit premierului italian, cel mai mare importator de gaze din Germania a plătit deja în ruble. La sfârșitul lunii martie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind plata gazelor în ruble de către țările UE.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.