Euronews anunță lansarea Euronews Romania

Share:

După ce a lansat cu succes Euronews Bulgaria la începutul acestei luni, Euronews anunță astăzi lansarea Euronews Romania, un canal național de știri care, din data de 25 mai, va oferi publicului știri locale, regionale, naționale și internaționale.

Euronews Romania, afiliat de marcă al grupului Euronews, a luat naștere printr-un parteneriat semnat în ianuarie 2021 între rețeaua europeană și Universitatea Politehnica din București. De atunci și până astăzi, echipa Euronews Romania a lucrat îndeaproape cu profesioniștii experimentați ai Euronews pentru a construi un nou canal național de știri, pe deplin aliniat cu valorile de independență, imparțialitate și pluralism pe care principalul canal de știri european le-a promovat întotdeauna.

Rețeaua românească va difuza 24/7 programe de știri live, de la 6 dimineața și până la miezul nopții, din studiourile sale de ultimă generație, situate în inima Bucureștiului.

O echipă de 200 de jurnaliști și tehnicieni va aduce telespectatorilor primul canal de televiziune digitală din România folosind un sistem de emisie complet automatizat, aflat în strânsă și permanentă interacțiune cu platforma de știri online www.euronews.ro.

Pe lângă buletinele de știri, Euronews Romania va difuza atât programe Euronews, cât și producții locale, cu informații variante și în concordanță cu interesele telespectatorilor: de la istorie la gastronomie și sănătate, știință, high-tech sau sănătate.

Canalul va aduce pe piața media propria agendă editorială, concentrându-se pe principalele teme naționale bazate pe poziționarea editorială a Euronews și pe perspectiva sa paneuropeană, cu sprijinul deplin al forței de acoperire globală a Euronews.

Euronews Romania va invita în platou cei mai competenți analiști și comentatori din toate domeniile esențiale ale societății românești și va folosi pe deplin gama largă de experți în numeroase domenii a Universității Politehnica din București.

Andra Miron Diaconescu, redactor-șef al Euronews Romania, a declarat: „Abia așteptăm să aducem această nouă ofertă TV publicului de limbă română. Credincioși misiunii de bază a Euronews, noi toți, aici, la Euronews Romania, îi vom încuraja pe oameni să-și formeze propria opinie printr-un jurnalism imparțial, real și extrem de independent, prezentând „Toate opiniile” – All Views. Suntem mândri să facem parte din familia extinsă Euronews și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de echipele editoriale din întreaga Europă pentru a aduce audienței noastre cea mai bună ofertă de știri posibilă.”

Pentru a garanta independența noului canal de știri, Euronews a pus în aplicare diverse mecanisme care s-au dovedit a fi eficiente în dezvoltarea rețelei sale de afiliați de marcă, inclusiv înființarea unui comitet editorial controlat de Euronews și numirea unui redactor șef selectat de Euronews și care este angajat al stației-mamă.

În acest rol a fost numită Andra Miron Diaconescu, după un proces de selecție competitivă. O prezentatoare TV cunoscută în România, Andra are o experiență de 17 ani în jurnalism și management media, lucrând pentru branduri media consacrate precum B1 TV, National TV și Realitatea TV. Ea va fi responsabilă de respectarea cartei editoriale Euronews și de faptul că valorile canalului sunt respectate zilnic. Andra Miron Diaconescu îi raportează direct lui François Chignac, managerul editorial pentru afiliații de marcă al Euronews, cu sediul în Lyon, Franța.

Pe lângă Andra, alți jurnaliști cunoscuți și de încredere s-au alăturat echipei Euronews Romania, în urma unui proces de recrutare riguros, bazat pe respectarea valorilor editoriale ale Euronews: Andreea Gurban, Daniel Coman, Claudiu Popa, Vitalie Cojocaru, Cristian Citre, Miruna Mihailovici, Alida Mocanu, Andreea Trandafirescu, Mirela Vașadi sau Florian Petrică, precum și alții.

Echipa digitală tânără și talentată a Euronews Romania va oferi, de asemenea, conținut extins și original, dar și alte produse de social media, pentru a acoperi punctele cheie de interes pentru publicul nostru.

Bénédicte Bachs, director general interimar al Euronews, a declarat: „Suntem foarte impresionați de calitatea noului canal de știri și de determinarea pe care echipa editorială o demonstrează în aplicarea valorilor de bază ale Euronews în producția conținutului pe care îl va oferi zilnic. Pe lângă faptul că aduce publicului din România o ofertă competitivă de știri independente, Euronews Romania va fi unică în peisajul media local datorită perspectivei sale europene distincte. Avem mari speranțe pentru Euronews Romania și suntem încrezători că, așa cum au demonstrat ceilalți patru afiliați ai noștri de marcă, stația românească va îmbogăți producția globală a Euronews.”

 Euronews Romania va fi disponibil în pachetul obligatoriu al tuturor furnizorilor importanți de cablu din România: Vodafone, Orange, RCS-RDS. De asemenea, Euronews va continua să fie difuzat, pe un canal separat, în limba engleză, în toată România.

Din 2018, Euronews a lansat cinci proiecte de afiliați de marcă. Euronews Romania este al cincilea canal care începe difuzarea, după Euronews Albania în 2019, Euronews Georgia în 2020, Euronews Serbia în 2021 și Euronews Bulgaria pe 5 mai, acest an. Prin complexitatea și numărul său de angajați, Euronews Romania este cea mai mare stație afiliată, în acest moment.

Euronews este principalul canal de știri europene, care difuzează știri 24/7, disponibile în 16 limbi. Recunoscut pentru conținutul său de încredere, Euronews este distribuit în 160 de țări și 440 de milioane de case din întreaga lume, ajungând la peste 145 de milioane de oameni în fiecare lună, atât pe platformele TV, cât și pe cele digitale, potrivit Global Web Index.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.