Rareș Bogdan îl avertizează pe Florin Cîțu: Trebuie să depășească șocul pierderii funcțiilor de premier și președinte PNL!

Izolarea lui Florin Cîţu în cadrul PNL devine din ce în ce mai evidentă, iar conflictul legat de măsura amânării ratelor la bănci a adâncit clivajul dintre fostul preşedinte al partidului şi restul colegilor.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a vorbit joi seară despre declaraţiile preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, care a criticat în mai multe rânduri amânarea ratelor la bănci, spunând că măsura este sinucigaşă pentru cetăţeni, care va trebui să plătească, după ce amânarea expiră, ratele cu dobândă mai mare.

„Amânarea ratelor a fost pentru prima oară pusă în practică de către Guvernul Orban cu ministrul de Finanțe, Cîțu. De asemenea, domnul Florin Cîțu știe foarte bine că povara trecerii prin momente dificile nu trebuie să aparțină doar cetățeanului și companiilor românești. Trebuie să aparțină și corporațiilor, și sistemului bancar. În cazul băncilor nici măcar nu le scade profitul.”, a declarat Rareș Bogdan pentru EVZ.

„Eu cred că Florin, de foarte multe ori, nu înțelege că ceea ce face el este radical”, a mai adăugat europarlamentarul PNL, care îl acuză pe fostul premier că poartă prea mult grija băncilor.

„Genul ăsta de poziționări, în care apără băncile, apără sistemul bancar, dar nu spune că băncile din România nu câștigă… Ați spus-o dumneavoastră. Cifrele băncilor din România sunt cele mai mari din Europa. De asta nu va pleca nimeni din România”, a adăugat Rareș Bogdan.

Florin Cîţu este atât de izolat în partid încât nu a participat nici la aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea PNL, varianta oficială fiind aceea că a lipsit pentru că a avut programată o deplasare în Finlanda. În acest context, Rareş Bogdan spune că fostul premier va fi păstrat de liberali la conducerea Senatului, dar că acesta trebuie să treacă peste şocul pierderii funcţiei de premier şi apoi şi pe aceea de preşedinte al PNL.

„Când nu mai ești nici premier și la câteva luni de zile nu mai ești nici președintele partidului… Adică eu îl înțeleg uman. Cred că îi trebuie o perioadă să o depășească, pentru că șocul pierderii celor două poziții poate să destabileze orice om”, a ținut să precizeze Rareș Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.