Violeta Alexandru (Forța Dreptei) demontează ipocrizia liderilor PSD: Majorarea pensiilor minime reprezintă o jignire pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare!

Share:

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, nu este de acord cu majorarea pensiilor minime. Aceasta susţine că măsura nu ar face altceva decât să descurajeze munca.

Violeta Alexandru este de părere că majorarea pensiilor minime reprezintă o jignire pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare.

Fostul ministru al Muncii consideră că pachetul social nu poate suplini un răspuns pe care Guvernul va trebui să-l dea tuturor pensionarilor, nu doar celor care încasează pensia minimă.

„Va creşte sau nu punctul de pensi? Vor creste sau nu pensiile pe contributivitate? Guvernul trebuie sa raspunda tuturor celor care in acest moment nu-şi mai pot acoperi cheltuielile necesare. Acestia sunt toti pensionarii, nu doar cei care au pensia minimă.

Eu nu sunt pentru creşterea pensiei minime, eu sunt pentru acordarea de servicii de sprijin pentru categoriile care au nevoie de acest sprijin. A face o crestere in bani pentru dansii inseamnă o jignire pentru cei care au un stagiu de contributie mult mai mare. Inseamna ca statul, PSD, da un semnal ca esti un fraier daca muncesti azi in România.

Muncești si ajungi sa ai un venit mai mic decat cel care a muncit mult mai putin. Nu poti sa ajungi sa ai la sfarsitul lunii mai multe venituri decat cineva care a muncit mai mult. Este un semnal care va descuraja munca.

Sunt pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor, cred ca autoritatile locale ar fi trebuit sa beneficieze de resurse considerabile din PNRR pentru acest obiectiv, dar afirmatia ca trebuie sa crească pensiile mici în sensul de pensie socială, acestea fiind acordate celor care au stagiul minim de cotiyare, repreizntă un afront pentru cei care au muncit mai mult”, a declarat Violeta Alexandru la România Tv.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.